עולם הקפה

המון זמן אנחנו שומעים על איכויות הקפה ולא רק בשל טעמו, או האפקטיביות שלו במתן אנרגיה וסילוק העייפות. קפה טוב, אשר נחלט בצורה מבוקרת וטובה, יכול למנוע, מחלות לב, להורדת לחץ הדם וסילוק שומנים רעים.

כאן נכנס לתמונה קפה דור שלישי, בשלב הראשוני, צריך להביא קפה באיכות גבוהה, מהבית קלייה השכונתי, שהיום כל שכונה שמכבדת את עצמה, מגלה עניין וצורך בחנות המדיפה ריחות משכרים של קפה איכותי וקלוי לעליא.

לאחר שבחרנו את הזן והתערובת הרצויה לטעמנו, ניקח מטחנת קפה איכותית, שגורסת את גרגרי הקפה לאבקה, לא דקה מידי ולא עבה, אבקה מגורענת קלות.

בשלב הבא, ניקח פילטר, איכותי וטוב, שאינו משאיר טעמי לוואי, צורתו דומה לכובע של סנופקין מהמומינים, הלצה לעידון הכתבה.

נלביש את הכובע, סליחה את הפילטר, לתוך קונוס פילטר הקפה, לקונוס פילטר הקפה יש כמה דגמים, הטוב ביותר הוא זה שעשוי מפורצלן, ככה, חום החליטה, מתפשט בצורה האולטימטיבית, לכל שלבי החליטה. כמו כן, יש קונוס פילטר לקפה, מנירוסטה, מפלסטיק ומרשת.

נעמיד את קונוס פילטר הקפה, מעל כלי קיבול, חשוב שכלי הקיבול יהיה איכותי, נקי ומחומרים נוחים לסביבה. המלצתנו היא קנקן חליטת קפה פילטר, אשר בסיסו רחב, באמצע מתהצר, ונפתח כלפי קונוס פילטר הקפה. 

עכשיו כשכל האלמנטים מוכנים ומזומנים, נפזר בצורה איטית, על דפנו הפנימי של הפילטר, את הקפה האיכותי, אותו רכשנו, וטחנו במו ידנו. הפיזור חייב להיות אחיד על כל דופן הפילטר.

לאחר שהקפה מונח שליו על הפילטר, נשפוך מים רותחים, בצורה מבוקרת, תחילה על הדפנות העליונות של הפילטר, שאינם כוללת את הקפה, ובצורה איטית, נתחיל לזרזף על הקפה הטחון את המים הרתוחים ובתנועה סיבובית, יש כלי מיוחד, עליו אנו ממליצים לשם טקסיות זרזוף המים, על הקפה, קנקן עשוי נירוסטה, כאשר הפייה ממנו יוצאים המים, נשפכת החוצה כאף הפיל, ככה, זרם המים הניגרים מהקנקן, יוצאים בזרם דק ומבוקר. 

בשלב הסופי, נזהר כי, מפלס הקפה, אינו יעלה את כלי הקיבול, הטמפ’ המומלצת היא מעט חמה מטמפרטורת החדר, איכות הקפה, וטמעמו העמוק יבוא לידי ביטוי, מהרגע הראשון.

בהצלחה.

 

פילטרים לקפה, מסננת קפה, מקינטוץ

מיטב מוצרי דור 3

אצלנו באתר